Senaste Inlägg

Integrera mera.

Hejsan hoppsan! Här har vi en glad mattetjej, eller nåt. Njaae. Solen kan inte bestämma sig för om den ska va bakom moln eller inte, så jag får lov att sitta inne och plugga. Vilket är heelt värdelöst. Förhoppningsvis kan jag förstå nånting innan det är dags att hoppa i duschen och bli klar till valborgsfirandet! Det ska bli myysigt, hejdååå :)


Mitt monster <3


//Daniela

GOD FÖRMIDDAG!

Talet i engelska nationella är precis avklarat! Det ska egentligen göras om två veckor, men hon fragade idag om jag ville göra det, så ja, lätt att jag tar den chansen och blir av med skiten! Tror fan att det gick bra, även om Adam hade en tendens att avbryta mig så fort jag pausade. :) Men jag förlåter honom, om jag får MVG.

Sitter nu i datasalen och väntar på Jessicas proffsiga utlåtande av min uppsats! Med lite tur så får jag inte aaallt för mycket skit för den ;D Snart är det lunch, och jag är fan så hungrig! Som vanligt :) hihi.

Ikväll är det diiiisneykväll med Richard för hela slanten som gäller, det kommer bli gryymt. Tjingeling!

//Daniela

GLAD.nu

Nu känns det FANTASTISKT bra! Sammanfattningen till rapporten är skriven, och jag är faktiskt ganska nöjd! Det får duga för nu, nu ska jag bara bestämma mig för om jag ska skicka in den med en gång, eller om jag ska låta den ligga och läsa igenom den innan den ska in om två veckor. Det kan ju vara klokt! Det får nog bli så, även om jag vääääldigt gärna vill lämna in den och bli av med den. Nej, nu bestämde jag mig, imorn ska den in!

Har även gjort teoriläxan till på tisdag, och funderar över att göra biologin, men jag tror nog att jag tar en dusch och går och lägger mig istället, det förtjänar jag nu:)

Jag avslutar dagen med en bild på en klok björn, godnatt!




//Daniela




Kääämpa på ba

Vilken lååång dag det har varit! Uppe med tuppen, eller så, och tog en springtur. Sprang förbi min gamla idrottslärare när han stod och väntade på bussen, det va lite kul. Han ropade att det såg bra ut, så det var bara att kämpa på ;D värdelös förmiddag i skolan, efter 10 min på svenskan fick vi veta att vi inte behövde gå på den lektionen eller nästa, vilket betydde 3 timmars håla. Kuuul. Som tur är så har man kafeterian och människor att prata med!:)

Trevlig fika med Frida och Jessica efter skolan, såklart! Nu är jag hemma efter en vända på stan, dock utan att hitta nåt till mammas födelsedag. Dags att ta tag i det sista på rapporten. Jag har sagt det förut men tänker säga det igen: ikväll ska jag bli klar!


Fiskar på land? :)
(snälla döda mig inte.)


//Daniela

skola o sol

Måste säga att det är underbart att sova så länge man vill och kunna sitta ute och äta frukost, även om man får ”gå och dö” sms av Daniela då. Vågade bege mig till skolan för att ta igenom min första skoldag nu, ganska lugn då jag inte behövde göra något mer än sitta och lyssna lite :)

Efter skolan drog jag, Jessica och Daniela och checkade in fiket, första gången jag varit på ett fik och inte köpt något, inte druckit kaffe på tre dagar nu, och mår prima, okej bara för jag snackar om det blev jag väldigt sugen...


Två fina tjejor i höstas

/F


Thumbs up!

Nu är jag sjukt nöjd med mig själv! Det kändes riktigt bra att springa trots att det var över två veckor sen. Jag sprang dessutom min lilla runda snabbare än jag brukar, det känns bra :D Nu blir det sängen, tyvärr inget vpd idag för då blir det så seent :( och bara fem avsnitt kvar på säsongen, måste nästan dra ut på det lite! godnatt :D




//Daniela

Frida is back

Att vakna vid halv 6 och inte kunna somna om är lagom trevligt när man kan sova hur länge man vill, så var bara att äta lite frukost och sätta på en film. Soft är vad hela min dag varit gått promenad med min syster sen har jag även varit hos Jonn och gjort klart alla banor till lillkorpen. Måste säga att jag känner mig faktiskt riktigt pigg. Så i morgon får det bli skola för hela slanten.

Lite tråkigt är att min syster nu har lämnat ön så jag återigen är ensam

 

//Frida

Daniela goes "hurtbulle"?

Rapporten börjar likna en rapport och magen är full av pannkaka, är det inte underbart!? :D jag är på mycket bättre humör än när jag kom hem, och tänker inte plugga mer ikväll, så det så! Nu ska jag bara smälta maten en stund och sen ge mig ut på en kort springtur. Det var vääldigt länge sen nu :( tror dessutom att jag tar lite av min sovmorgon imorn och springer samma sväng då, det är så sjukt skönt att vara ute på morgonen! Det blir en seg dag i skolan sen, svenska, historia, engelska och biologi - ingenting kul alls! Till skillnad från matten idag som va gryyymt najs, det gick så sjukt bra :D Efter skolan imorn blir det ett par timmar hemma hos Frida, det ska bli trevligt :) även om hon var elak och länkade en "skräkfilm" till mig idag :(

Tror fan inte att jag har nåt mer att säga nu! Slänger in ett par somriga bilder från Herrvik i torsdags ;D


Älskar glädjen i bilden! Med dig är jag glad Frida :D


Den har sin lilla charm den här!


Är det sommarvärme så är det...


...och då ska man kisa i solen!


En kram som hette duga!


//Daniela

Hittade tillbaka!

HEMMA! Det var fan länge sen. Jag har inte sovit i min egen säng på 5 nätter! En sak är säker, och det är att jag kommer att somna gott ikväll. Nån som vill slå vad? Nä, tänkte väl inte det.
Det blev lite kämpigt på biologin idag, men det gick bättre än jag trodde, min trötthet till trots :) I morse lyckades jag bita till mig i läppen på nåt konstigt sätt så att det började blöda under huden, intressant! Och på idrotten blev det en låååångsam promenad i innerstaden med Jessica och Co., ännu ett tecken på att man inte va på topp idag nej? Men till slut blev det iaf lunch, och därefter en timmes föreläsning om evolutionen hos eukaryoter och prokaryoter (tror de heter så), så fick vi spela "Spåra evolutionen". Ett helt och hållet värdelöst spel, rekommenderas ej! Jag var på god väg att bli en bakterie, men lyckades spela upp mig till att bli en röd korall. Strålande.

Efter skolan hade jag min första teorilektion, skönt att va igång med det! Nu känns det liiite närmre det där faktum att jag fyller år om 4 månader och får skaffa köööörkort ;D Naj, dags att ta tag i kvällens stora aktivitet: upppackning av min stora (tunga) väska. Wish me luck.


Glasögonormar! :)


//Daniela

grillat är nice :D

Har ätit min sista måltid nu, kan säga att jag är måttlig taggad för att operera mig imorgon, har inte den minsta lust att missa en massa.


Efterförlopp
Blåmärken, svullnad, känselnedsättning och stelhet är vanligt under de första 2 veckorna. Kontaktsport med risk för slag mot hakan bör undvikas under ca 3 månaders tid. Slutresultatet kan bedömas tidigast efter 6 månader.


På lördag ska jag må bra, det får bli att snabbrepaira mig :)

/Frida

En skepp lastat med Daniela

Något som är bra med denna dag är att Daniela kommer till ön i kväll :D


Första bilden jag har på oss två

//Frida

...

Sista dagen på lovet, ett berg med läxor, inte en ena gjord, bra där Frida du lyckades samla allt till sista dagen detta lov också :)


/F

Bingolotto för hela slanten

En heldag vid min bror har det blivit, hunnit med att utklassaa mina syskon i spel, varit på jakt efter försvunnen bebis med mamma och införskadde båda käk och lott för att förbereda en kväll bänkad framför bingolotto, dock var det bara jag och Isa som vann något, även om de kanske inte var de störasta vinsterna var det dock ändå vinst ;)


Måste säga att jag är glad att jag inte känner någon vampyr,  skulle nog ligga rätt risigt till då, mitt blod är iaf väldigt eftertraktakt av små onskefulla djur, tre fästingar har försökt inta mitt blod idag.


/Frida

underbart




















De tre S:en skog + sol + syster = :D


//F

stryk av fyra ungar och vattentortyr

Ett snyggt änge är vi numera ägare till, inga pinnar där nej ;) mycket slit, eller inte av mig, skönt när man hyrt in lite ungar som glatt plockar upp pinnar :) det fick dock betalas med mycket bus, lite orättvist är det när det är fyra mot en..

Annars varit påskmiddag med familjen i kväll och varit sista kvällen med kusin mm, sen tar det till sommaren tills jag får se dem igen :/




Flera fina citat har sagt idag, Klara: "Johan är rolig, han brukar busa med mig, idag satt han på mig, flera gånger till och med."


//Frida

It's a beautiful day

Godmorgon, idag igen! Jag kör på ett morgoninlägg för att det blir liiite ont om tid sen. Blev ändå väck av syrran som ville krypa ner i min säng, idag igen.

Var förbi körskolan igår eftermiddag och bokade in teorikursen, tisdag och sex veckor framöver! Jag insåg att jag måste gå den redan nu, i sommar passar det inte med jobbet. Men vafan, då kanske det sätter sig bättre också? Man kan alltid hoppas, för ett körkort ska jag ha!

Blev även jag medlurad på U2-mässa i domkyrkan igår, haha. Bra musik och trevligt sällskap, men resten kunde man ju klarat sig utan;) Well well, den kristna kvoten är fylld för i år! Efter en kall timme på strandpromenaden fick jag spriiiinga som fan för att hinna med bussen, men det gick, och jag frös inte längre iaf! Nej nu är det dags för lite packning innan jag beger mig ut till Jessica.

Imorgon: Destination Söderöra!:)


Den nedersta ön är dit jag ska i helgen. Ignorera den röda pluppen, den har inget med saken att göra. Ön ovanför är faktiskt Norröra, där man spelade in Saltkråkan. Det ni!;)

Ha en grym påsk!

//Daniela

.

Hur många vet att de första/bland de första kristna på Gotland blev begravda i Träkumla? Antagligen inte många men nu vet ni :)


Har haft en riktig pratdag med min syster vet inte sist vi kan ha pratat om något seriöst så länge. Känns faktiskt riktigt bra att inte behöva bo ensam med mina föräldrar den här veckan :)




//Frida

GODMORGON!

Solen skiner och varmt som tusan är det redan, vad gör vi? Nu kör vi!



Ja, tyvärr är det städningen jag syftar på.

//Daniela

systersamling

Om två timmar kommer min syster! :D
Tyvärr åker min andra i morgonbitti. :(



//Frida

Sweet

Idag kom min kusin till Gotland med sin söta Azalea, kul att äntligen fått träffa henne, självklart var hon en gullunge, men det är väl klart hon är ju en Ansin :D Känns som verkligen alla skaffar barn nu för tiden.

Azalea

Har spenderat eftermiddagen i huset vi ska flytta till, känns lagom bra att det kliar i ögonen och nyser av att vara där, lagom bra att flytta till ett ställe där jag har allt jag inte tål på ett samlat ställe. Men kan alltid hoppas att jag bara hade något i ögat idag?

Nu kommer de hit så ska fortsätta vara social

//Frida

BÄSTA

åååh jag fick precis världens sötaste kommentar av therese!
"du ser ut som en prinsessa!"

gullunge!<3

Potatismos?

Asså, ååååh. Fick precis höra "ryktena" om att spotifys gratisanvändning kommer att begränsas till 200 timmar i månaden!? Jag vet att jag kanske är lite efter, att alla andra redan har hört det, men om det stämmer så blir jag LEDSEN! Hur fan ska man göra då? Hur fan klarade man sig innan spotify?:( Suck.

Idag känns det som att jag har promenerat runt hela klinte, haha. Först bort till biblioteket (i linne och shorts fast det va molnigt minsann!!), där biblotekarien tittade lite konstigt på mig när jag länge och väl granskade böckerna om gotland och tillslut lånar "Lär känna Fröjel - en socken på Gotland". Det är nog inte många ungdomar som kommer och lånar den nej, om ens nån över huvud taget gör det.. Sedan knatar jag bort till frisören för att köpa en produkt där, nej då tar de inte kort! Så jag fick gå över gatan (shit) och ta ut pengar, men då fungerar inte bankomaten. Jahapp, så då får jag gå bort till den andra som finns. Ja, vi har faktiskt två stycken! Och sen tillbaka. Och tillbaka igen för att gå hem. Haha. Men jag fick en liten promenad iaf! Och när jag kom hem igens så va solen tillbaka!

Efter totalt 4 timmar plugg idag så är jag ganska mosig i huvudet, om jag säger konstiga saker idag: ja då är det därför! Säger vi iaf :)

Nej, nu ska jag göra dagens sista ryck på rapporten, sen ska jag njuta av min lediga kväll!



En somrig bild från klassresan i 9an!

//Daniela

wtf.

Vart fan kom molnen ifrån? Jävlaskithelvetesmoln. Jag får gå bort till biblioteket och se om jag hittar nån spännande bok om Gotland, och sockennamn. Hallelujah.

//Daniela

Soooligt idag det

Dagen har bjudit på mycket sol, det kan ingen låta bli att hålla med om! Nu far jag iväg till stan för en klippning och en glass med Richard, trevligt trevligt. Ha en bra dag gott folk!:)


Glassbaren? Jo tack!

//Daniela

Ibland är livet fint.

Ligger i shorts och bikini på verandan och försöker skriva lite på svenskarapporten. Det är ganska trevligt faktiskt. Solen och värmen väger upp för den lilla anstängningen jag lägger på rapporten.

Det går bra nu.

//Daniela

vilse?

Inte varje dag man hjälper turister i Träkumla, man skulle kunna tro att det är öde här en söndagkväll eller vilken dag som helst, men fick hjälpa några som skulle till klinte och visste inte riktigt hur de skulle köra, kan säga att de kört liiite fel, så vitt jag vet bor jag iaf inte vid klinte :) Sen möter man grannen men hunden också. full fart på byn :)

/Frida

Bästa söndagen på länge, lätt.

Fick oväntat besök av en viss Nathalie igår kväll! Intressant att vi lyckas ses spontant, men absolut inte kan planera in att träffas! Det blev hur som helst en film, en promenad och en massa skitsnack, vi hade massor att ta igen!:) När vi vaknade imorse så sken solen, liksom jag. Vi käkade en mumsig frukost ute i solen och spenderade därefter ett par timmar på altanen :D det var sjuukt varmt där, och ändå var det kanske bara 15-17 grader idag. Spännande att se om man kommer överleva timmarna runt lunch en dag då det är 30 grader!


Eftersom att vi inte äger någon fotboll fick vi leka med min yogaboll! Snygg räddning av mig där.


Jag blev övertalad att ta mig till stallet och rida en sväng med Nathalie, så det gjorde vi sen. Det var säsongens första ridtur utan jacka och vantar, helt underbart. Vi insåg att jag aldrig har ridit hennes "nya" häst (sedan två år :O), så det gjorde jag! Det kändes jävligt konstigt att kliva från häst till häst, men plötsligt så satt jag 20 cm längre ner, på en typ dubbelt så bred häst, haha..


Pojkarna pussas lite. Vi har funderat över läggningen där, ja.


Hästrumpa!


Lillskiten som inte fick följa med ut:)


Inte dåligt va "hästiga" inlägg det har blivit i helgen. Men det får ni stå ut med!

//Daniela

SM-final i Visby innerstad

Efter att ha hört min mosters familj bråka i två timmar har de äntligen åkt, kul att träffa dem, synd bara att de inte kan vara sams för fem öre.

Annars så har man varit lite värre än Daniela så man klev upp vid halv 7 på min lediga dag, men är skönt att gå upp och äta frukost riktigt långsamt. Laddad för att tävla lite och tillbringat lite dryga 6 timmar i östergravar, med undantag då jag hängde inför murarna. Så nu har jag sett båda den ena och andra gått i mål.

Helana segrare i D21 år igen.

Man skulle kunna tror att jag borde ha lärt mig alla karttecken tanke på att jag orienterat i nästan hela mitt liv men svaret är nej, läser fel och tror att en mur är ett hus, bra där!


/Frida

Sis'



Hon kan vara sjuuukt jobbig ibland, men oftast är hon bra!

Stora hästdagen?

Herrejävlar vad jag är trött efter idag! I morse ringe mobilalarmet halv 8, det va jobbigt. Men jag tar mig upp och efter en halvtimme i soffan är det dags att cykla (!?) iväg till ridhuset. Så fort jag satt mig på cykeln så kände jag faktiskt hur glad jag blev, att det var så skönt att komma iväg och göra nånting. Nånting som jag dels inte har gjort på länge, och dessutom nånting som inte har med skolan att göra! Feeett med skönt jao. När jag kom till ridhuset så fick jag höra att det räckte ifall jag va i sekreteriatet, jag skulle alltså inte behöva vara speaker. Jag pustar ut, och tänker att faan va skönt å slippa det! Men naj. Jag går till sekreteriatet och så talar dom om för mig ut högtalarutrustningen fungerar. Jahaaaapp tänkte jag, nu slapp jag inte ändå. Lite lagom upprörd går jag och sätter mig och plötsligt...då är det dags! KATASROOOOOOOOOOOOOOOF!!!!!!!!!!!!

Nä, jag skojar bara. Det gick faktiskt bra! Efter första klassen fick jag massor av beröm för att det "lät som att jag inte gjort annat" och att jag "har en riktigt bra speakerröst". Jag växte lite av det, kan jag tala om. Och så insåg jag att det inte var så farligt att vara speaker:) Man ser inte ens publiken ju! Det tyckte jag om. Och att inte behöva höra sin egen röst i högtalarna var trevligt, jag har faktiskt ingen aning om hur jag lät ju...

Jajja, sen så for jag fort som fasiken ner över vägarna till stallet, där mor och syster väntade. Det har varit två tjejer och tittat på hästarna idag, så jag gick med den ena medan hon red Carelo. Det blev en bit minsann, men det var skönt att röra på sig.



Mina godingar <3


Nu luktar det grillat kött igen, bäst att jag går ut och ser vad som händer!

//Daniela

det bästa jag vet

Jag är så glad, tävla är nog bland det bästa jag vet, synd bara att jag inte tycker om att träna… Skit kul att få springa igen, även om det var sprint så var det ändå kul. En stor bom på nästsista kontrollen gjorde att placeringen inte blev den bästa, men hade nog varit mer sur utan den, hade antagligen precis inte gått till final då...

Nu är jag lite ledsen att jag inte ska tävla något mer i vår, kanske blir någon tävlig i maj. :)

 

- Mamma jag skulle vilja ha det här tvättat till imorgon.

- Du får lägga in tvätten själv.

- jag vet inte hur tvätmaskinen funkar.

- suck, okej jag kan och lägger in det påvägen ut, men du får ta och damsuga här nere, det borde du klara av, det finns bara två knapper på damsugaren.

//Frida

*!!#@*!

Så jävla arg, en skit pannlampa lyckades förstöra min kväll väldigt bra. Det som skulle bli en rolig tävling, den tävling jag sett fram emot så länge gick väldigt fort åt helvete. Att man bomar bort sig, tar ett dåligt vägväg, om man stukar foten eller om man krossar kompassen då är det ändå en själv som gjort det, men när lampan dör på ens huvud när man är helt oskyldig då är inte kul. Som orienterare på natten är man ganska handikappad utan någon lampa. Sen är det inte bättre när man ska gå tillbaka till målet när man inte har någon aning om vart det är när man bara har halva banan i handen.

/F

Premiär

Har nu sett mina första the vampire diaries avsnitt kändes som det var dags, ligger bara nååågra avsnitt efter Daniela och Jessica, men är nog snart ikapp ;)

Känner mig lite duktig har precis lagat alla hål i mina byxor, lite vuxenpoäng eller tantvarning att sitta med nål och tråd på en fredagskväll, men men börjar snart bli dags för att åka iväg för att visa alla fastlänningar vem som bestämmer i toftaskogen. Ska bli skoj att äntligen springa orientering igen, mindre skoj är det råkar vara SM och jag inte är tränad för fem öre, men jag har kört hårt på att vila mig i form :) Lite jobbigt att jag startar bland de sista så lär bli ensamt och mörkt för mig i skogen.

//Frida

När tviveln kommer farandes

Heter det tviveln? Det känns fel att skriva. Tvivlet? Nä, ännu värre. Skitsammeeee.

Aj fyyy vad jag är taggad till att gå upp halv 8 på påsklovets första dag. Elleeer inte. Men det är bara att masa sig upp ur sängen och ta sig till ridhuset, hur kämpigt det än kommer att bli. 5 timmar som speaker, well... vet inte riktigt hur de tänkte när de satt mig på det :)

Nu var det nånting jag hade tänk skriva som jag glömde...

Visst ja! Börjar komma på andra tankar angående min klippning på måndag. Jag har tänkt att jag ska klippa upp håret och klippa snedlugg, som jag har haft tidigare...men grejen är att det är smidigt med lång lugg på sommaren, när man jobbar och vill ha håret uppsatt och så. Och så måste jag medge att det tar emot att klippa bort över 1 dm hår i luggen, läskigt. Vad tycker ni?

//Daniela

Wiiie

Ikväll ska vi grilla. Gooooott! :D

kortstubin.se

Det är fredag, men känns som mitt i veckan, skuumt. Jag har lixom precis kommit igång och så va veckan över, haha. Fast nu är det lov, och det tackar man ju aldrig nej till!:)

Kom hem lite febrig men satt mig ändå i solen, vilket kanske va lite dumt. Men men, hur som helst, det där man hör om att man ska akta sig för vårsolen, JA det stämmer. Har lixom lyckats bränna mig lite idag. Men det kanske man ska ta som ett vårtecken!? Nu känns det helt fel att sitta inne, verkligen, men jag är allt för trött för att göra nånting över huvud tagit. Va roligt att få inleda lovet med lite feber och en väldig massa trötthet! Det ska jag ändra på, då kanske jag kan bli lite trevligare än vad jag har varit sista dagarna. Tjingeling.

//Daniela

typ lov

I morgon har jag bara en lektion sen är det äntligen påsklov!! :D (som jag tänker gå på) Sen kommer jag inte sätta min fot i skolan på typ tre veckor, sweet eller inte för det är det egentligen. Men men efter det kommer det bara vara några veckor kvar sen kommer det efterlängtade sommarlovet! :D


Måste säga att jag känner mig ytterst krängt av statiska centralbyrån som påstår att vi endast är 39 som bär det vackraste efternamnet. Enligt min beräkning är vi iaf 41 personer som bär det. =)


/Frida

x=?

Fick nyss frågan bestäm på formen F(x)=kx+m den linjära funktionen som uppfyller F(0)=1, F(a)=3 och F(a+1)=5, saknar när matten ändå var begriplig, inte en jävla massa integraler.



/Frida

Nääääe?

Det finns i Sverige 39 stycken som heter Ansin. 127 000 Larssons. YAY.

//Daniela

:)

"There is a touch of grey for every shade of blue"

Känner bara att jag måste lägga in citatet, jag gillar det skarpt!

//Daniela

Många vokaler

Nu har jag varit och dumpat min lilla kompis vid bussen (så att hon kan åka hem och ladda sin pannlampa..haha). Vi har faktiskt kommit överens i eftermiddag, amaaaaaazing! Det har varit en gryym dag idag iaf :D Skriftligt prov i SvB imorse, jag hade turen och kunde skriva om vampyrer, naajs. Tre timmar med att sitta och jämföra Twilight och The Vampire Diaries, känns heeelt okej! Duktig som jag är så missar jag ju bussen med typ 4 sekunder efteråt, så det blev två trevliga timmar i kaffis, varpå Frida åkte med mig heeem. Vi har räknat matte. Och jo det gick ju bra. Jättebra.

Nu överväger jag starkt om jag ska sitta här och glo, eller om jag ska göra ett seriöst försök att att skriva på min språkrapport. Det kanske är värt för att slippa göra det på lovet ändå.


Giiiiirls





//Daniela

home sweet home

Sitter nu hemma orkade inte gå till skolan idag så stannade hemma. Så nu sitter jag här, ska försöka få lite plugg gjort, få se om jag pallrar mig till matten sen eller inte.

I kväll ska jag iväg och se hur många lingon finns det i världen med Daniela och Amanda. =)


/F

Tumme ner som fan

Det borde vara förbjudet att ha så här tråkigt! Jag sitter och försöker skriva lite på språkhistorian vi har, men kommer ingen vart. Och inte händer det nåt på facebook heller, man bara uppdaterar, gång på gång på gång... :( Tycker det kan vara middag nu, så att jag har nånting att göra iaf.

//Daniela

Jag har en berest kamera minsann.





Fikabilder från igår :)


Som tack för att jag riskerade min kameras liv under den gångna veckan fick jag denna!
Det fick mig också att inse att min kamera har varit i Tyskland två gånger, Colombia, Ecuador och i New York. Utan mig :(
//Daniela

Synd när den är som allra bäst.

Efter en springtur på idrotten och 20 minuter på biologin så är jag hemma igen. Nånting säger mig att jag hade kunnat bespara mig resan till stan idag! Men inget ont som inte för nånting gott med sig, jag fick njuuta av den goda filen till lunch iaf:) Kaffebryggaren är nu på och jag är trött, men jag ser att lösningen på problemet är inom räckhåll. Annars får det bli en tupplur. Eller åtminstonde nån timme i soffan, det är ju OC klockan tre :D Och ikväll är det Desperete Housewifes, på kanal 5 hemsida står det lite halvdramatiskt "Vem är den nya mannen?" Spännande spännande!

Det där som Frida skrev i förra inlägget var det ingen som trodde på va? Bra, för jag äter glass till kaffet!



//Daniela

i morgon börjar en ny dag

Från och med i morgon ska jag och Daniela sluta äta massa onyttiga saker, vi får se hur länge vi kommer klara det, om jag känner oss rätt så lär det inte vara många dagar om vi ens kommer att komma upp i dagar… Idag felade vi iaf på det, var och fikade men som sagt det är i morgon ska vi börja.

 

Tycker om att ha vänner med körkort, träffade på James på maxi så han fick skjutsa mig den långa vägen till skrubs haha. va där på möte om lillkorpen, så känner mig lite duktig att jag gjort något vettigt idag =)

Glömde mina matteböker i skolan idag inte bra, dock soft för har nu något att skylla på varför jag inte pluggar :P

//Frida

Gotland



Fina Gotland, hit kommer jag alltid återvända <3

Gotland



Fina Gotland, hit kommer jag alltid återvända <3

back in school

Nu sitter jag här i datorsalen fast jag inte börjar förens om två timmar, tydligt att jag saknat skolan.. Men ska försöka skriva lite på min uppsats som skulle vara inne för typ två veckor sen, känns som det börjar bli dags att bli klar med den. Skulle egentligen haft styrka nu men skönt att slippa den, tror jag har varit borta mer än vad jag varit där men det är sånt som händer.


/Frida

Det går bra nu.

Te och vampire diaries, bra söndag. <3

//Daniela

Borta bra men hemma bäst brukar man säga...

Hemma från en vecka i tyskland. Den har varit bra, saknar min tysk det var jobbigt att säga hej då till alla när vi åkte, men om två månader kommer de hit så man får träffa dem igen :)

Imorgon börjar allvaret igen, längtar inte, lär va en del som behövs tas igen, men det bästa är att det redan är lov nästnästa vecka! :D

//Frida

Tyck inte synd om en "trött" häst.

Nä, så sant som det är sagt. Efter nastan en timmes ridtur började Carelo gå fruuuktansvärt långsamt, vilket såklart får mig att tro att jag har kört för hårt med honom! Det dåliga samvetet kommer smygandes, ända tills vi vänder upp på sträckan vi brukar galoppera. Var det nån som sa att hästen va trött? Nej jag tyckte väl inte det. Vi tog oss fram till slut iaf, det gick fortare ju närmre stallet vi kom, haha. Jag undrar om det finns nåt samband.

//Daniela

Tendenser

Det är en mätt tjej som sätter sig vid datorn! Puh.. Det har en tendens att bli så på helgerna, att man äter liite för mycket helt enkelt. Inga problem när man går i skolan dock, maten är ju inte så mycket att ropa hej över. Tacka vet jag tacogratäng (märkte ni, hihi), det slinker ner utan problem :D Jag är sjukt sugen på att ta en promenad just nu, än så länge är solen uppe, jag kanske kan lyckas ta mig ut, men bara kanske. Först: ett avsnitt av vpd!

//Daniela

En lång lördag minsann.

En tung springtur avklarad. Det va inge kul idag alls, men men, det måste göras. Klockan är bara två, och jag har redan hunnit springa, sitta på altanen en timme och möblera om i mitt rum! Fantastiskt va effektiv man kan va när man vill göra nåt men det inte finns nåt plugg. Jag överväger en timma till i solen, det blåser lite mycket tyvärr. I förmiddags kunde jag sitta i linne och shorts för att det va lä, men nu har solen flyttat på sig, vilket innebär att jag också måste göra det:( Jag ska väga mina alternativ noga.

Kvällen kommer att spenderas i Fröjel. Det är jag inte jättetaggad till men det får lov att funka eftersom att jag inte får va hemma, haha. Har 11 avsnitt av Vampire Diaries på datorn att se, kvällen kan nog arta sig rätt bra ändå..;) Fan, det känns konstigt att det bara är lördag. Det känns som att helgen har varit hur lång som helst! Och det är ju bra.

Nej, nu ska jag ta och bråka lite med katten som kommer och trampar på tangentbordet, ha det gött.
//Daniela

Lugnet är förbi.



Det syns dåligt på bilden, men Frida försökte släpa med sig lite gotländska löv till Soest, illa illa.. Det här är sista bilden på henne innan hon for, inatt är hon tillbaka på ön igen, som en helt ny(?) människa!!

Summan kummar me sol

Lördag morgon och solsken, häärligt! Jag har precis varit uppe och käkat frukost, så nu ligger jag i sängen igen och njuter av värmen som kommer in genom fönsterna. Jag har insett att mitt rum blir väldigt varmt så fort solen tittar fram det minsta, och det är bara 5 grader ute. Tänk +20! Jag kommer att dö i sommar, den saken är säker. Fast varför jag gnäller över att det bli varmt vet jag inte, just nu får det gärna bli hur varmt som helst.

Anyway, vad ska man hitta på idag då? Jag har verkligen ingen aning. Ska försöka orka springa en sväng, måste bara smälta frukosten först :D vilket meningsfullt inlägg.. I'll get back to you!

//Daniela

Hänger inte med i svängarna nej

VART TOG VECKAN VÄGEN!? Jag fattar verkligen inte. Nyss var det måndag, och jag visste inte hur jag skulle kunna ta mig igenom dagarna. Men skam den som ger sig, plötsligt är det torsdag kväll! Går till 12.15 imorn, snajsigt värre. Det blir en omgång på gymmet och sedan en fika med Amanda Nordh!:)

Förresten, JÄVLAR vad det blåser! Det känns som att huset ska blåsa bort vilken sekund som helst, eller nåt.. Den höstiga vårkvällen försöker jag förgylla genom att elda som fan i kaminen, men jag vet inte vad jag gör för fel. Det brinner aldrig ordentligt när jag försöker! När mamma eldar går det ju hur bra som helst :( naj, inte min grej det där, mamma får ta och komma hem och få fart på den tycker jag. Jag får gotta mig med en kopp te istället.


Har ingen bild som har med det jag har skrivit å göra, så bjuder på en på mig och min kusin Carolina!


//Daniela

Ren lycka.

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men helt okej ändå! Kom hem och la mig i soffan, det blev ett dubbelavsnitt av Scrubs och därefter ett med How I met your mother. Perfekt onsdagseftermiddag! Jag ska nu ta och omvandla den till en perfekt onsdagkväll, en kopp te och Grey's Anatomy.Take care  :D
//Daniela

Jaa, jag är på bra humör!

Ett nytt gäng avsnitt är påväg ner till min dator, så jag vet minsann hur kvällen ska spenderas :D

Dagen har bjudit på ett antal gäspar, ganska många faktiskt. Jag vet inte riktigt vad det är med mig nu för tiden, jag har varit så himla trött på sistonde. Mindre kul måste jag säga. Det har gjort mig lite dryg tror jag, förlåt alla som har råkat ut för mig! Jag tror att Anton tröttnade lite på mina "ja", "mm", "nej" och "kanske", så imorn ska jag gottgöra det genom att inte svara så på några frågor! Det kan bli en riktig utmaning det:/

Time to go, det är dags för...juste, ingenting! :D

//Daniela

En mix av ämnen.

Hallelujah, vi blir i princip klara med biologiuppgiften den här lektionen, det betyder att vi har gott om tid på oss innan redovisningen nästa vecka! alltså, ingen biologi i helgen:D

Trevlig kväll hos Jessica igår. Hon lagade mat, och jag låg i soffan, det va najs tyckte jag, hihi.. Tyvärr så började det regna och blev mulet igen, vi som hade tänkt gå ner till strandpromenaden och titta på solnedgången. Istället blev det 5 avsnitt av Vampire Diaries, jag blir bara mer och mer fast för varje avsnitt! Helt sjuukt bra. Jag måste hem och ladda ner ett gäng till ikväll :)

Måste bara påpeka att jag har träningsvärk. Mina lår och rumpan gör så förbannat ont! Vi har matte på övervåningen i eftermiddag, vi får se o jag tar mig upp dit, haha:)



//Daniela

kuuuul

Lyckades göra typ två mattetal, kul! Imorn börjar vi med biologin igen, kul!

Sovmorgon är det iaf, ÄNDA till sju! herregud, hur ska jag kunna sova så länge!? Bäst att jag sitter uppe hela natten, annars går de ju inte. Aj fy va jag är svidig, kanske bäst att jag går och lägger mig. Seees imorn jau, och då ska jag va på bättre humör, så det så! Jag ska äta lunch med Josefine iaf, hon ska nog kunna lysa upp det hela lite!



//Daniela

De hända inte så mycket på en rak väg naj

8 km på en i princip rak landsväg, ingenting jag rekomenderar! Hu va tråkigt det var, men mamma bad mig ge hästarna hö ikväll, så det va bara att ge sig av till stallet istället för att springa i skogen. Höll på att skrämma livet av en tant som jag sprang om på insidan (elakt jag vet, men ville springa i kanten ju), hon såg riktigt överraskad ut :D Det gick hur som helst väldigt bra! Vad jag inte gillar är att min vad gör ont, det gjorde den igår också efter att jag sprang :/ Hoppas att det är något som går över snart, vill inte att det ska hindra mig nu när jag har kommit igång.

Nu: Duschen, och sedan miiiiiddag! Jag är sjuukt hungrig!

//Daniela

De hända inte så mycket på en rak väg naj

8 km på en i princip rak landsväg, ingenting jag rekomenderar! Hu va tråkigt det var, men mamma bad mig ge hästarna hö ikväll, så det va bara att ge sig av till stallet istället för att springa i skogen. Höll på att skrämma livet av en tand som jag sprang om på insidan (elakt jag vet, men ville springa i kanten ju), hon såg riktigt överraskad ut :D Det gick hur som helst väldigt bra! Vad jag inte gillar är att min vad gör ont, det gjorde den igår också efter att jag sprang :/ Hoppas at det är något som går över snart, vill inte att det ska hindra mig nu när jag har kommit igång.

Nu: Duschen, och sedan miiiiiddag! Jag är sjuukt hungrig!

//Daniela

En dag som blir bättre och bättre...eller?

En trött tjej kommer till skolan, och inser att hon inte riktigt funkar som hon brukar göra. Ett gäng konstiga meningar och lustiga miner bekräftar farhågorna, hon är så trött att hon nästan vänder ut och in på sig själv för att hålla sig vaken! Tyvärr är det mig själv jag pratar om, snacka om att jag har betett mig konstigt idag. Men man måste få ha såna dagar, eller hur!?:D

De där orden som cirkulerar runt omkring NV09b, "Pluggfri vecka", är redan krossade. Jag trodde faktiskt att det skulle ske, då jag inte på hela C eller D kursen tagit hem matte för att räkna ikapp det som ska göras på lektionstid. Men icke, p.g.a. min oseriösa dag så har jag inte börjat på dagens planering, ajaj. Så får väl ta och göra det ikväll då. Suck. Men först, en kopp kaffe i solen på verandan, följt av en springtur, också i solen!

//Daniela


Mys.

Och nu regnar det, mysigt! <3

Full av längtan.

Här sitter jag, en söndagkväll som alla andra med en kopp te och mysig musik. Det är så de sista timmarna på en pluggfri helg ska spenderas, utan tankar på att man har fem tuffa dagar i F-huset framför sig. De sista söndagstimmarna ska spenderas i nuet, men just den här söndagen så kan jag inte annat än att känna längtan.

Det är inte längtan efter veckan jag pratar om, som ni kanske förstår. Det är längtan efter de där varma sommarkvällarna som spökar för mig, när man får sitta i sanden med fötterna i havet och njuta av solnedgången med en god vän eller två. Såna där dagar då man känner att man riktigt lever, och är riktigt nöjd med allt. Jag hoppas verkligen att dessa sega jävla vårmånader går fort. Det spelar ingen roll att solen tittar fram då och då, och att det ger hur mycket energi som helst, det är plågsamt. Som att sommaren retas med en, det tycker jag inte om! Jag vill ha sommar, och det är nu! Jag lovar, på heder och samvete, att jag ska göra den här sommaren till min bästa. <3




//Daniela

Från ett kallt Stockholm till ett varmt Gotland!

Okänt nummer ringer.
Jag: Hallå?
Okänd: Hej.
J: Öh, hej..
O: Jag fick en telefon i handen, de sa att jag skulle ringa hem.
J: Ehm...Jaha?
O: Så nu ringde jag.
J: Men, vafan, Frida?
O: Ja?
J: Haha! Du måste ju säga att det är du! Vafan!

Hahah, här får man finsamtal från självaste Frida, och så hör man inte att det är hon :/ Människan presenterar sig inte heller! Jag blev hur som helst väldigt paff, fattade inte alls att det va hon som ringde. Hur som helst, nu vet jag iaf att hon är lever och att hon fick en trevlig familj :D

Det var varma vindar som mötte mig när jag klev ut ur ankomsthallen i Visby. Annat än kalla Stockholm i helgen, det kan jag då säga. När det till och med blåser varmt, då är det varmt! Skönt :D Direkt när jag kom hem så snörade jag på mig nya skorna och gav mig ut på en sväng. Det blev inte så långt, men det var väl bäst så, så att fötterna får vänja sig med nya skorna. Det kändes bra, ovant men bra.

//Daniela

tyskland

Framme i tyskland efter en lüng bussfärd, när vi stannade och üt mat satt jag i bara linne och tyckte det var för varmt, härligt! :D synd bara att man spenderade mesta delen av dagen i en buss.... men vi kom fram tillslut där tyskarna stod och väntade eller vissa, flera kom lite sent haha men det slutade bra och jag ükte hem men min tysk dock lite läskigt att üka med en okänd, funkat som tur var bra och de är jätte trevliga, varit och ätit glass med dem, strax ska det bära av till grillkväll med restan, ha en fortsatt bra kväll och ta hand om sverige!

//Frida

Lördag ju!

Jag kontrar Josefine ochs säger: helgen är inte mina bloggardagar! Inte när ja är iväg iaf:) Nu har frida åkt, jag hoppas att hon hittar tillbaka också, det kan man väl ändå kräva av en orienterare? Fick ett fint litet "hejdå" inatt klockan 2.40. Ha en grym vecka vännen!

Själv ska man tampas med skolan, blää. Men nu är det helg, och nu ska jag iväg och köpa nya springskor, sen så, då får ni se upp!:)

Tjingeling.

//Daniela

.

Ytterligare en dag i skolan, suck. Det enda som gör den bra är att det är fredag, och när skoldagen är över så är det PLUGGFRI helg. Det vet jag inte när jag hade sist :D Ska visserligen försöka lära mig engelskareplikerna, och komma på ett ämne till nästa uppsats, men det är ingen brådska!


Nu är frida här, jag kan säga att jag är sjuk nervös, ska ha svenskatal och fyskiprov idag, jag känner typ PANIK! Efter skolan ska jag och Daniela springa ner till båten, dock sviker hon mig där och tänker ta nynäsbåten, så får stå och vinka adjö till henne, sen kommer man inte se henne på länge! :(

Nu ska vi kila i väg och derivera!

///De  bästa!